BHS / ENG / SRB

Oblikujemo budućnost zajedno!

Olakšajte svoje sadašnje aktivnosti sa rješenjima budućnosti. Unaprijedite svakodnevni način života kao dio Go Platforme.

IOT - Internet of things

Povezujući veći broj fizičkih uređaja širom svijeta s Internetom, IoT – Internet of Things utiče na brzo prikupljanje i dijeljenje podataka i omogućava direktnu komunikaciju između ljudi, procesa i stvari.

Platforma koja nudi IoT rješenja

U sedam grana koje obuhvataju sve dimenzije Smart City koncepta, Go Platforma objedinjuje i realizuje sve zahtjeve gradova i potrebe njegovih stanovnika za IoT rješenjima.

Pravci

Sedam pravaca jedan cilj

community
Go Community nudi IoT rješenja koja uspješno transformišu klasične načine na koji se održava čistoća okoline, koriste usluge parkinga, javnog prevoza ili taksi službi.
nature
Korištenje stacionarnih ili mobilnih IoT senzora, pruža nam priliku da kontinuirano nadziremo puls prirodnog svijeta i omogućava nam mapiranje i nadgledanje kvaliteta vazduha, vode ili buke u velikim geografskim područjima. To nam omogućava da bolje regulišemo prirodu i okruženje u kojem živimo i donosimo odluke utemeljene na dobijenim informacijama
farm
Go Farm je Smart Farming koncept koji se odnosi na upravljanje farmama pomoću modernih informacionih i komunikacionih tehnologija za povećanje količine i kvaliteta proizvoda uz istovremeno optimizovanje potrebnog ljudskog rada. Integracijom IoT-a pametnih rješenja nadgleda se stanje tla i okoliša, automatizuje navodnjavanje i provjerava zdravlje biljaka, a za praćenje stoke ili precizni uzgoj stoke, koriste se uređaji za praćenje zdravlja stoke.
living
IoT rješenja koja nude optimizaciju energetske potrošnje i potpunu kontrolu električnih i drugih uređaja čineći odluku o izgradnji pametnih domova ili objekata daleko jednostavnijom.
market
Sa uređajima koji su opremljeni senzorima moguće je predvidjeti probleme održavanja. Pametne transportne aplikacije u maloprodaji donose efikasnije kretanje robe, održavanje transporta, praćenje i optimizaciju ruta, poboljšani ROI, smanjeno vrijeme zastoja i unaprijeđeno cijelokupno korisničko iskustvo.
industry
Implementacija i postavljanje senzora na ključnim tačkama i lokacijama olakšava kontrolu i praćenje stanja u potrošnji električne energije ili vode. Senzori omogućavaju mjerenje i upravljanje svim procesima u proizvodnji, ali i nude prilike za optimizovanje performansi, povećavanje operativne izvodljivosti, smanjenje troškova poslovanja i optimizaciju upotrebe resursa.
secure
Korištenje IoT rješenja u različitim industrijama ima za rezultat brojna unapređenja. Pored postavljanja video nadzora u privatnim i poslovnim objektima kojima su primarni ciljevi nadgledanje i bezbijednost, ugradnja senzora obezbjediće sakupljanje neophodnih podataka za detekciju dima, mjerenja vodostaja rijeka u svrhu pravovremene reakcije i smanjenja rizičnih situacija.

Društvo

Pokretač organizovanog društva

Parking u pokretu

Go Parking sistem predstavlja upotrebu modernih tehnoloških i komunikacionih rješenja (senzori, kamere, koncentratori, softverska rješenja) za efikasnije upravljanje parking sistemima. Go Parking sistem čini SMS servis za plaćanje i tri međusobno uvezane aplikacije: Go Parking Business, Go Parking Control i Go Parking.

GoTaxi

Go Taxi Sistem predstavlja upotrebu modernih tehnoloških i komunikacionih rješenja u efikasnijem upravljanju i organizaciji poslovnih procesa taksi službi. Go Taxi Sistem u softverskom smislu čine dvije međusobno uvezane aplikacije: Go Taxi Business i Go Taxi.

Diši slobodno

Go Air Sistem zasnovan je na IoT tehnologijama za nadzor koje pružaju širu sliku nivoa kvaliteta zraka i informacija u realnom vremenu neophodnih za brže donošenje odluka. Go Air Sistem u softverskom smislu čine dvije međusobno uvezane aplikacije: Go Air Business i Go Air.

Rastimo zajedno

Go Grow je digitalni asistent namijenjen poljoprivrednim proizvođačima koji na osnovu dobijenih relevantnih informacija sa IoT senzora u realnom vremenu mogu donijeti optimalne odluke za rast svoje proizvodnje i poslovanja. U softverskom smislu, Go Grow sistem čini Go Grow mobilna aplikacija.

Ubrzaj biznis, povećaj profit!

Različite industrije i okruženja imaju različitu IoT implementaciju i modele. IoT pogodnosti mogu donijeti benefite za jednu industriju ili segment društva, a za drugi ne. Ako planirate razvijati IoT strategiju za svoje poslovanje, rješenja koja vam nudi Go Platforma i IoT tehnologija uticaće na donošenje kvalitetnijih poslovnih odluka.

Razvij svoju IoT ideju!

Pridruži se najvećem sistem integratoru u BiH, koji posluje na nekoliko kontinenata, i na godišnjem nivou investira preko 3 miliona eura u razvoj softvera. Kroz Go Platformu postajemo partneri i nudimo priliku razvoju dobrih IoT ideja."

Imate pitanja za nas?

Želite da prijavite grešku ili su vam potrebne informacije? Servis za podršku korisniku dostupan je 24/7.

Tokom posjete našoj web stranici, koristimo kolačiće koji omogućavaju identifikaciju korisnika. Kolačići su male datoteke koje se privremeno čuvaju i ne sadrže lične podatke, tako da je vaša privatnost zaštićena. Daljim pregledanjem stranice, pristajete na ovu upotrebu i prihvatate Politiku privatnosti za našu web stranicu, čime dajete saglasnost za obradu ličnih podataka u skladu sa ovom Politikom koja je dostupna na sljedećem linku: Politika privatnosti